Bike Expo в Чепеларе

Bike Expo в Чепеларе
19 Юли 2016

Байк Експо България  е първото  специализирано изложение за всички видове велосипеди и продукти, свързани с колоезденето. В продължение на 4 последователни дни, то ще посреща гости и фенове на колоездачните спортове от цялата страна и чужбина.
То ще бъде разположено на централния „Площад Олимпийски“ в гр. Чепеларе на 3000кв.м.  изложбена площ и ще има специален, тестов полигон, на който посетителите ще могат да тестават велосипедите в различни условия.
В първото издание на Байк Експо България се очаква да се включат повече от петнайсет различни фирми производителки и вносителки на велосипеди и вело екипировка от страната и чужбина.

За трета поредна година ще се проведе и „Чепеларски Търкала“ - едно от най-атрактивните и с уникален формат на провеждане състезание по планинско бягане и планинско колоездене в  страната ни. То е уникално с това, че трасето е с обща дължина 80км и положителна денивелация от 2950м!  
„Чепеларски Търкала” е квалификационно състезание и носи точки за най-големия Планински Супер маратон в света Ultra-Trail du Mont-Blanc® и е член на      международната асоциация по планинско бягане ITRA.
Цялото състезание ще се излъчва онлайн.

По  време на 4 дневния спортен форум, заедно с изброените събития за първи път ще се проведе състезание за ВелоМеханици, като ще се излъчи „Най-добър ВелоМеханик на България за 2016 г”
 
Мястото е лесно достъпно, в сърцето на Родопите – едно от най-уникалните места в България за практикуване на планинско бягане и планинско колоездене.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тагове: Новина

Прочетете още