10 мъдри мисли на David Bowie – 71 години от рождението му!

10 мъдри мисли на David Bowie – 71 години от рождението му!
8 Януари 2018

David Bowie е роден на 8 януари 1947 г. в Лондон.  Легендарният музикант е известен като създателят на глем рока и е един от най-великите артисти на 20-ти век. Той се превръща в един от най-влиятелните и незабравими изпълнители и композитори за последните 50 години. Всички знаем неговите хитове, а днес, на тази дата, ако беше жив, талантливият британец щеше да навърши 71!

През кариерата му, музиката на Bowie е продадена в около 140 милиона копия в целия свят. В Обединеното кралство той е носител на девет платинени албума, единадесет Златни и осем Сребърни. В САЩ - пет платинени и седем златни. През 1996 г. е приет в Залата на славата на рокендрола, а през 2004 г. списание Rolling Stone го класира на 39-то място в класацията на "100-те най-велики артисти на всички времена".

За съжаление загубихме David Bowie през 2016 година. Той почина само два дни след рождения си ден - на 10 януари, на 69 годишна възраст. Той вече не е сред нас, но неговото творчество остава завинаги в музикалната история. 

В памет на невероятния David Bowie споделяме с вас 10 негови мъдри цитата:

1. „Исках да докажа постоянната сила на музиката.“

2. „Вярвам, че винаги трябва да извличам най-доброто от талантите на другите.“

3. „Славата може да вземе много интересни хора и да ги засипе с посредственост.“

4. „Винаги съм имал нужда да бъда нещо повече от човек.“

5. „Преди много години трябваше да си призная, че не съм много разбираем, когато трябва да обяснявам как се чувствам. Музиката ми го прави вместо мен, наистина.“

6. „Намирам свобода само в ексцентричността“.

7. „Никога не съм отговарял добре на консервативното негативно мислене.“

8. „Когато остаряваш, въпросите се свеждат до само два. Колко време ми остава и какво да правя с него“.

9. „Аз не съм пророк, нито човек от каменната епоха. Аз съм смъртен с потенциал да стане Супермен. Животът продължава.“

10 „Записах повече от 25 студийни албума и мисля, че два от тях са наистина лоши, някои добри, а някои са наистина страхотни албуми. Горд съм от това, което постигнах. Всъщност, животът беше едно добро пътуване.“

Прочетете още