Робърт Редфорд прекратява актьорската си кариера

Робърт Редфорд прекратява актьорската си кариера
8 Август 2018

Робърт Редфорд заяви, че прекратява своята актьорска дейност. 81-годишният носител на Оскар заяви, че предстоящият филм "Old Man & His Gun" ще бъде неговата лебедова песен.

"Никога не казвай никога, но аз абсолютно сигурно стигнах до заключението, че това ще бъде за мен краят по отношение на актьорството и ще се пенсионирам, защото играя още от 21-годишен", каза той за Entertainment Weekly.

"Казах си – е, това е достатъчно!" добави актьорът.

В лентата "Old Man & His Gun", режисиран от Дейвид Лоуъри, по действителни събития, Робърт Редфорд се превъплъщава в образа на Форест Тъкър – известен в американската история престъпник, който е ограбвал банки и след това е избягал от затвора. Престъпленията на Тъкър са продължили повече от 60 години. Във филма му партнира Сиси Спейсък и ще бъде пуснат по кината в САЩ на 28 септември.

Относно спиране на режисьорската му дейност, Робърт Редфорд е лаконичен: „Ще видим за това.“

Редфорд печели награда Оскар през 1981 г. за най-добър режисьор на "Ordinary People" и има редица други режисьорски изяви. Като актьор той остава най-известен с ролите си в "Butch Cassidy и Sundance Kid", "The Sting" и "All President's Men".

Робърт Редфорд основава и Института Sundance в Юта за амбициозни режисьори, а годишният му едноименен филмов фестивал е един от най-престижните в света.

През 2017-а на кинофестивала във Венеция, който е най-старият международен филмов фестивал, Редфорд бе удостоен с почетен приз „Златен лъв“ за цялостно творчество.

Прочетете още