Майк Шинода от Linkin Park потвърди, че работи по самостоятелен албум

Майк Шинода от Linkin Park потвърди, че работи по самостоятелен албум
Снимка: Schröder+Schömbs PR
13 Март 2018

Един от основателите и ключови членове на Linkin Park Майк Шинода потвърди, че подготвя нов самостоятелен албум. През януари той зарадва почитателите си с EP-то „Post Traumatic“ (Пост-травматично). То съдържа три песни, за които музикантът подчерта, че не са на Linkin Park или на неговия страничен рап проект Fort Minor. Текстовете на песните от EP-то „Post Traumatic“ се фокусират и върху личните преживявания на музиканта след смъртта на фронтмена на бандата Честър Бенингтън - страхът, че с бандата и всичко, за което са се трудили, е свършено; това колко объркан и гневен е, как сякаш живее във "вече написана история".

Сега Майк Шинода покани свои фенове за среща на живо, на която сподели, че „е написал много песни до момента“„Продължавайки с процеса, не всяка песен беше тъжна. Те са за множество неща. Започнах да ги събирам заедно и изглежда, че ще е албум. Не е албум за скръбта, но започва там“, каза Шинода.

В края на януари 2018-а пък стана ясно, че Майк и останалите членове на Linkin Park възнамеряват да продължат с групата въпреки смъртта на Честър Бенингтън, който почина през юли 2017-а на 41-годишна възраст.

Прочетете още