Група АХАТ получи наградата за БГ Вдъхновител на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2018

Група АХАТ получи наградата за БГ Вдъхновител на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2018
17 Юни 2018

Снощи на церемония в Благоевград се връчиха 16-тите Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018.

Наградата БГ Посланик 2018, която се определя от екипа на БГ Радио, получи забележителният хор Мистерията на българските гласове. Създаден преди 65 години, той популяризира българската музика и фолклор по цял свят и освен няколко номинации и една награда Грами, вече заслужено имат и награда от БГ Радио.

Сред изненадите на вечерта беше и емоционалният момент с връчването на почетната награда на Тончо Русев и изпълнението на любимата „Телефонна любов“ на Васил Найденов.

Тази година статуетката, която се определя от eкипа на БГ РАДИО -  наградата „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на легендарната група АХАТ. Бандата направи успешно турне през 2017 и тази година  чества 30 години от създаването на безкомпромисния си албум „Походът“. С легендарния рок химн „Черната овца“ завърши и 16-тата церемония по раздаване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2018.

Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafe Dolce Gusto.

Прочетете още