Две седмици до концерта на виртуозния китарист Висенте Амиго - 27 септември, Зала 1 на НДК

Две седмици до концерта на виртуозния китарист Висенте Амиго - 27 септември, Зала 1 на НДК
13 Септември 2018

Две седмици остават до вълнуващия фламенко спектакъл Сърцето на Андалусия, който ще тупти в сърцето на София на 27 септември.

Кралят на фламенкото Висенте Амиго идва за първи път в България и обещава да даде „всичко от себе си“ пред публиката в Зала 1 на НДК. Наследникът на Пако де Лусия и носител на Грами за латино музика китарист е подготвил двучасово шоу за българската публика. Акцент в концерта Сърцето на Андалусия ще бъдат композициите от последния му студиен албум – Memoria de los Sentidos (Спомени за чувствата), за който Амиго говори с особена страст и вълнение.

На 27 септември публиката в София ще има възможност да чуе на живо световноизвестния елегантен китарен стил на Амиго, но ще се наслади и на таланта му на композитор, като се разходи виртуално през всички албуми на изкусния музикант с повече от 30 годишна фламенко история с най-доброто, което Амиго е създал. А то е: осем студийни албума с многобройни награди за фламенко, включително и за „най-добър фламенко китарист“ от сп. „Guitar Player“, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за албума си „Ciudad de Las Ideas“ получава „Грами“. Номинация за престижното отличие получава и последният му албум от 2017-а „Memoria de los Sentidos“, в категорията „Best World Music Album“.

Висенте Амиго идва в София по покана на Germi Art & Entertainment и с подкрепата на Институт Сервантес. Билети за концерта - http://www.eventim.bg и на касите на НДК. В страницата на събитието във Facebook може да намерите още актуална информация.

Прочетете още