Боно забрани на Доналд Тръмп да стъпва на концертите на U2

Боно забрани на Доналд Тръмп да стъпва на концертите на U2
Снимка: beachsequence
16 Май 2017

Фронтменът на U2 Боно наложи пълна забрана на американския президент Доналд Тръмп да стъпва на концертите на бандата му U2 в САЩ.

В свое интервю Боно сподели, че няма против присъствието на поддръжниците на републиканеца, но не желае Тръмп да пристъпва въобще в близост до него или изявите на U2. Причината за гнева на музиканта всъщност е решението на държавния глава да спре изцяло финансирането за борба със ХИВ/СПИН.

"Хората, които гласуваха за Тръмп са добре дошли, но той не е", категоричен бе Боно.

От 20 години Боно концентрира хуманитарната си дейност върху страните от третия свят в Африка и борбата с ХИВ. Посланията му, публичните изяви на групата и благотворителните акции, които инициира, увличат множество последователи и наистина допринасят за каузите, които Боно подпомага.

Само преди броени дни музикантът с кауза стана на 57 години. Боно е лицето на U2 вече над 40 години. Техният, митичен за поп-културата, глобален тур от 2009 до 2011-а е най-посещаваното и печелившо концертно турне в историята. Продали са повече от 170 милиона записа и имат 22 награди “Грами” - повече от всяка друга банда. Независимо дали музиката подпомага социалния ангажимент, или обратното, Боно успешно се справя и на двете сцени.

Прочетете още