Uriah Heep отбелязват 50 години на сцена с концерт в София

Uriah Heep отбелязват 50 години на сцена с концерт в София
7 Ноември 2018

Рок величията Uriah Heep отбелязват 50-годишнината си с концерт в България. На 6 февруари 2019 г., в зала "Универсиада" групата ще отбележи половин век на сцена. Събитието е част от европейското турне на легендарната група, което стартира догодина.

През септември музикантите издадоха нов 25-ти пореден албум "Living The Dream". За него споделят, че съдържа всичко, което направи Uriah Heep легендата, която са - рок, страст, мощ и хармония.

Uriah Heep изгряват на музикалната сцена през 1969. Оттогава досега са продали над 45 000 000 албума по света и са свирили в над 60 държави. В САЩ са били подгрявани от банди като: 'Kiss,' 'ZZ Top,' 'Foreigner' и дори 'Earth, Wind & Fire, което е дало тласък на кариерата на тези бъдещи велики групи.

Uriah Heep са първата западна рок-група, която свири в затворения дотогава СССР. Това се случва през 1987 на Олимпийски стадион в Москва, който събира 180 000 гладни за рок фенове

България обаче, заема специално място в историята на групата. Емоционалната връзка между музикантите и БГ феновете им е особено силна. Именно тук възниква традицията да се празнува July Morning, вдъхновена от едноименния вселенски хит на Uriah Heep. Затова и рок-легендите обещават специален концерт за българските си фенове, с който заедно да отпразнуват половин век на сцената!

Билетите вече са в продажба онлайн тук  и в мрежата на Eventim.

Прочетете още