The Voice of Rock: Глен Хюз ще пее класически Deep Purple в София на 24 юни

The Voice of Rock: Глен Хюз ще пее класически Deep Purple в София на 24 юни
6 Март 2023

Турнето по повод 50 г. от излизането на класиката “Burn“ идва това лято и в София!

Глен Хюз, обичаният и много популярен басист и певец на Deep Purple от средата на 70-те, ще изнесе концерт в Парк център „Юнак“, София на 24 юни. Програмата на Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live – Celebrating the 50-th anniversary of the album “Burn” включва целия албум „Burn”, но и парчета от „Stormbringer”, и „Come taste the band”.

Хюз – вокали и бас, наричан заради страхотния си вокален обхват и височини The Voice of Rock, води банда от първокласни музиканти в състав: Сьорен Андерсен – китара, Аш Шиън – барабани и Боб Фридзема – клавишни.

Записан в Монтрьо, Швейцария с мобилното студио на „Ролинг Стоунс“ и като осми поред студиен албум на DEEP PURPLE, „Burn” излиза през февруари 1974 г. И въпреки че представя нов басист и напълно неизвестен тогава певец в лицето на Ковърдейл, плочата стига до № 3 в британския чарт за албуми, № 9 в Щатите (Billboard 200) и е № 1 в Австрия, Дания, Германия и Норвегия. А днес има статут на един от емблематичните, класически албуми на хард рока от 70-те, надскочил историческия си период - вълнуващ и актуален за слушане от нови и нови поколения фенове. Световният успех на турнето на Глен Хюз е поредното доказателство за това.

А той кавза: „Време е да отпразнуваме „Burn”. Нямам търпение да ви видя!“

Билети за събитието Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live са в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини „На тъмно“), както и онлайн на www.sme.bilet.bg.

Билетите са без запазени места - настаняването ще се извърши от стюарди в деня на събитието.

Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.

Организатор на събитието е: БЕКС ПРОМОУТ ООД

Прочетете още