The Rolling Stones спират да изпълняват свой хит с 50-годишна история

The Rolling Stones спират да изпълняват свой хит с 50-годишна история
15 Октомври 2021

Издадена през 1971-ва песента "Brown Sugar", която The Rolling Stones изпълняват на всеки техен концерт вече 5 десетилетия, вече няма да присъства в сетлиста на групата, това обявиха Mick Jagger и Keith Richards. Новината идва след множеството критики срещу това, че в парчето се споменава "робски кораб", както и други считани за противоречиви теми.

Макар да е широко интерпретирана като осъждане на робството, в скорошно интервю двамата споделят, че се страхуват да не бъде подложена на погрешно тълкувание. Затова с днешна дата предпочитат да заобиколят изпълняването ѝ на живо. Групата обаче не изключва възможността да събудят хита за нов живот отново някой ден.

На скорошен въпрос защо сингълът, оглавил множество чартове, включително американския Billboard Hot 100 и включен в класацията "500-те най-велики песни на всички времена" на списание Rolling Stone, отсъства от турнето им, Richards споделя пред LA Times: "Не разбраха ли, че това е песен, която осъжда ужасите на робството? В момента не искам да влизам в конфликти."

В момента Stones са в разгара на американската част от турнето им "No Filter" без барабаниста Charlie Watts, който почина през август на 80-годишна възраст. Към Mick Jagger, Keith Richards и Ronnie Wood на барабаните се изявява Steve Jordan.

Прочетете още