The Rolling Stones представиха първия сингъл от новия им албум "Hackney Diamonds" – Чуйте "Angry"

The Rolling Stones представиха първия сингъл от новия им албум
7 Септември 2023

Вчера, на специално събитие в Hackney Empire, Лондон с водещ Jimmy Fallon, The Rolling Stones официално обявиха новия си албум "Hackney Diamonds" и споделиха подробности, след което бе премиерата на пилотния сингъл и видео – "Angry".

Под номер 24 в дискографията на рок динозаврите, "Hackney Diamonds", който е техният първи албум с оригинална музика от 18 години, след "A Bigger Bang" (2005 г.), ще излезе на музикалния пазар на 20 октомври и ще съдържа 12 парчета. Негов продуцент е Andrew Watt като това ще бъде и първото издание на групата след смъртта на Charlie Watts през 2021 г. На представянето обаче, Mick Jagger, Keith Richards и Ronnie Wood казаха, че той участва в две от парчетата – "Live by the Sword" и "Mess It Up". Освен това споделиха, че самият Charlie е избрал Steve Jordan за свой заместник на барабаните, ако с него се случи нещо...

Mick Jagger отбеляза, че звукът на албума е "гневен", като заглавието на водещия сингъл "Angry", но допълни, че в него има "еклектична смесица" от жанрове, включително любовни песни и балади.

В някой от записите като гост-изпълнители се изявяват Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder, Lady Gaga и бившият басист на Stones Bill Wyman.

Чуйте първото парче "Angry" и вижте страхотното официално видео, което прави ретроспекция на емблематични моменти от историята на Stones:

"Hackney Diamonds" траклист:

1. "Angry"
2. "Get Close"
3. "Depending On You"
4. "Bite My Head Off"
5. "Whole Wide World"
6. "Dreamy Skies"
7. "Mess It Up"
8. "Live by the Sword"
9. "Driving Me Too Hard"
10. "Tell Me Straight"
11. "Sweet Sounds of Heaven"
12. "Rolling Stone Blues"

Прочетете още