Sony представи своя първи 5G смартфон

Sony представи своя първи 5G смартфон
24 Февруари 2020

Японският гигант Sony представи първия си 5G смартфон - флагманът Xperia 1 II. Устройството има тройна камера с възможност за потребителите да регулират настройките до професионални. Телефонът разполага и с 6.5-инчов 4К диплей с висок динамичен диапазон (HDR). 4K се отнася до разделителната способност, докато HDR технологията помага за постигането на по-отчетлив контраст между черно и бяло, за да изглежда изображението на екрана по-реалистично.

Тези функции произтичат от експертния опит на Sony в сензорите за камери, които компанията продава и на други производители на смартфони. Apple например е един от клиентите на тези продукти на японския гигант. Именно фокусът на бранша върху фотографските възможности на телефоните стимулира и бизнеса на Sony. Продажбите на сензорни изображения на компанията са се повишили с 29% през последното тримесечие на 2019 г. спрямо същия период на предходната година. Сега японският гигант се надява най-новото му устройство да помогне и за ръст на мобилното му звено, особено на фона на постепенното разгръщане на мрежите от новото пето (5G) поколение.

15% от глобалните мобилни връзки до 2025 г. се очаква да са през супербързите 5G мрежи, според GSMA. Междувременно анализ на McKinsey прогнозира, че достъп до истински 5G връзки ще имат малко хора през идните десет години, като този тип свързаност ще е по-скоро привилегия за богатите и по-добре развити региони на света.

Прочетете още