Rod Stewart, Freddie Mercury и Elton John с идея за съвместна група - Nose, Teeth & Hair

Rod Stewart, Freddie Mercury и Elton John с идея за съвместна група - Nose, Teeth & Hair
21 Януари 2019

Род Стюарт е имал идея за създаване на обща банда със своите приятели, Елтън Джон и Фреди Меркюри. Името на супергрупата щяло да иронизира най-характерните белези на тримата музиканти - носа на Род Стюарт, зъбите на Фреди Меркюри и оредяващата коса на Елтън Джон и да се казва Nose, Teeth & Hair. Любопитната информация се появи в сайта ultimateclassicrock.com, който цитира вестник New York Post.

Разговорът за съвместната група се бил състоял на частно парти в имение, което Queen наемали в Бел Еър, Лос Анджелис. Aвстрийският режисьор Руди Долезал, правил няколко документални филма за Фреди Меркюри и в течение на работата, установил близки приятелски отношения с него, в свое интервю разказва, че е присъствал на партито и си спомня как предложението дошло от Стюарт, а останалите били съгласни.

"Идеята принципно беше да се появим облечени като Beverley Sisters." - пише в мемоарите си Род Стюарт и намеква за британска версия на Andrews Sisters.

"По някаква причина, този проект не стигна доникъде и това е дълбока и непоправима загуба за съвременната музика.", споделя Род Стюарт.

Прочетете още