Робърт де Ниро ще получи приз за цялостно творчество през 2020

Робърт де Ниро ще получи приз за цялостно творчество през 2020
13 Ноември 2019

Американският актьор Робърт де Ниро ще получи отличие за цялостно творчество от американската Гилдия на филмовите актьори на наградната церемония на 19 януари догодина в Ел Ей. Колегията изтъкна изключителните постижения на Де Ниро в киното и телевизията. Той е двукратен носител на "Оскар", има президентски медал на свободата и редица други отличия. Всички признават и значителния принос на Де Ниро за основаването на фестивала "Трайбека" в Ню Йорк.

Той ще е 56-ят носител на почетната награда на американската Гилдия на филмовите актьори. Алън Алда, Елизабет Тейлър, Морган Фрийман, Клинт Истууд и Деби Рейнолдс са сред звездите, които са печелили отличието. "Де Ниро никога не спира да ни впечатлява с нови герои и светове", коментира президентката на гилдията Габриел Картерис.

Несъмнено той е легендарен. Сред многото филми, които има зад гърба си са: "Коварни Улици", "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Кралят на комедията", "Добри момчета", "Ловецът на елени", "Имало едно време в Америка", "Ангелско сърце", "Нос Страх", "Ню Йорк, Ню Йорк", "Казино", "Последният магнат", "Недосегаемите", "Пробуждане", "Виновен по подозрение", "Обратна тяга", "Франкенщайн", "Жега", "Фенът", "Да разлаем кучетата", "Мъже на честта", "Елитни убийци", "Високо напрежение" и много други.

Робърт де Ниро сподели, че за него е чест да получи награда от гилдията, в която членува повече от 50 години. Припомняме, през 2010-а година знаменитият актьор получи приз за цялостно творчество на церемония по връчването на наградите "Златен глобус".

Прочетете още