Подробности за първия документален филм за Ronnie James Dio – излизането на лентата се очаква тази година

Подробности за първия документален филм за Ronnie James Dio – излизането на лентата се очаква тази година
11 Януари 2022

От около година от студиото BMG подготвя първия в историята официален документален филм, посветен на живота и кариерата на покойния Ronnie James Dio.

Утвърден като една от иконите на рок и метъл музиката, оглавявал някои от най-големите банди в жанра - Elf, Rainbow, Black Sabbath, собствената му DIO и Heaven & Hell, човекът, за когото казваха, че може да спре товарен влак с гласа си, уви… през 2010-а отиде там, където наистина може да хване дъгата и остана легенда завинаги! А филмът за него се очаква тази година и е официално одобрен от семейството му като неговата вдовица Wendy го описа като „много емоционален“. Продукцията ще включва непоказвани до момента архивни кадри и снимки от личните архиви на музиканта, интервюта с негови близки както и откровения на Rob Halford и Geezer Butler.

Освен живота и кариерата му, филмът ще разгледа и работата му с благотворителни фондации, включително и собствената му „Hear ‘n Aid“, която през 1985-а събра над 1 милион долара за Африка, заедно с „Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund“, основана в негова чест, която е събрала над 2,5 милиона долара за борбата срещу рака.

„Развълнувана съм да работим с BMG по този дългоочакван проект. Ronnie обичаше феновете и се надявам те да се насладят на това пътешествие из живота му“, коментира Wendy Dio.

Прочетете още