Phil Collins и Genesis продадоха музикалните си права за колосална сума

Phil Collins и Genesis продадоха музикалните си права за колосална сума
3 Октомври 2022

Phil Collins и колегите му от групата Genesis обявиха, че са се съгласили да продадат правата върху музиката си на компанията Concord Music Group Inc - един от най-големите независими лейбъли. Мегасделката е на стойност над 300 млн. долара, съобщава The Wall Street Journal и включва соловата кариера на Phil Collins, самостоятелните записи на Tony Banks (клавирни) и китариста Mike Rutherford и цялата музика, която триото е създало като Genesis. Контрактът не включва творчеството на Peter Gabriel в бандата, нито неговата успешна солова кариера след това.

В интервю за WSJ президентът на Concord Music Bob Valentine казва, че се надява да успее да запознае младите хора с творчеството на уникалните Genesis. Ето какво споделя той:

“В света, в който живеем днес – с facebook, Instagram, TikTok, всички тези платформи, които движат разпространението на по-старата музика – определено разполагаме с много лостове да върнем тази музика отново към живот.“

Общо Genesis издават 15 студийни албума. Collins има осем като изпълнител, а Banks - шест. Rutherford издава два солови албума и девет като част от Mike + the Mechanics. През март те се сбогуваха с феновете си с последния си и напълно разпродаден концерт в Лондон, част от прощалното турне “The Last Domino?”.

Прочетете още