Петиция за кръщаване на черната дупка на Chris Cornell

Петиция за кръщаване на черната дупка на Chris Cornell
15 Април 2019

Преди броени дни учените показаха първия реален образ на черна дупка! Заснет за първи път в историята на човечеството с помощта на осем радиотелескопа по цял свят, кадърът беше показан в навечерието на международния ден на космонавтиката 12 април. Изображението показва ярък пръстен, оформен като огън в интензивната гравитация около черна дупка, която е 6,5 милиарда пъти по-масивна от Слънцето.

По повода обаче в интернет започна да циркулира петиция на change.org, която призовава заснетото откритие да бъде кръстено на фронтмена на Soundgarden Chris Cornell, в негова памет и разбира се заради една от най-емблематичните песни от 90-те години - "Black Hole Sun", изпълнявана от Chris.

Снимка: https://loudwire.com/petition-name-black-hole-soundgarden-chris-cornell/

След като цитира огромния успех на химна на Soundgarden, създателят на петицията Giuliana Jarrin казва: "Моля NASA, в сътрудничеството с телескопите Event Horizon и всички астрономи и учени, участващи в това откритие, да назоват тази черна дупка на Chris Cornell. Това би бил "сюрреалистичен" и невероятен начин да бъде почетен животът и приноса му към музиката."

"Black Hole Sun" е част от четвъртия и най-успешен албум на Soundgarden - Superunknown. Песента спечели на групата награда Grammy през 1995 г. за най-добро хард рок изпълнение, достигайки номер 1 в класацията Mainstream Rock Songs на Billboard през 1994 г. като прекарва общо 26 седмици в класацията.

Прочетете още