Paul McCartney - откровено за разпадането на The Beatles

Paul McCartney - откровено за разпадането на The Beatles
7 Август 2020

Един от създателите на легендарните The BeatlesSir Paul McCartney, разкри причината за разпадането на групата. Той подчерта, че широко разпространеното мнение, че по време на прекратяването на общата дейност на ливърпулската четворка, членовете ѝ са се мразели, не е вярно. Според музиканта, той, John Lennon, Ringo Starr и George Harrison са били "семейство".

"А в семействата има спорове, има разногласия. Едни искат да направят едно нещо, а други искат да направят друго. Така че раздялата се случи след един от тези спорове", каза McCartney в интервю за GQ.

Битуващото обществено мнение, че по онова време всички членове на бандата са се мразели взаимно според него е абсолютно неправилно. "Бях смятан за човека, който едва ли не е разбил The Beatles. Години наред почти се обвинявах за това", признава още музикантът.

Sir Paul също така обяснява, че навремето е завел съдебно дело срещу колегите си, за да защити песните на групата. В противен случай правата за тях биха принадлежали на Allen Klein – бизнесмена, който в края на 60-те години на миналия век е бил техен мениджър, работил също и с The Rolling Stones.

The Beatles са основани през 1960 г., за 10 години заедно шест от 12-те им официални албума са диамантени – продадени са в тираж, по-висок от 10 милиона копия всеки и стават една от комерсиално най-успешните групи в музикалната историята. През 1970 г. ливърпулската четворка прекратява съвместната работа, а списание Rolling Stone ги обявява за най-великите изпълнители на всички времена.

Прочетете още