Откриват стенопис в памет на Eddie Van Halen

Откриват стенопис в памет на Eddie Van Halen
26 Януари 2021

В деня, в който смятаният за един от най-виртуозните изпълнители на електрическата китара в историята на рок музиката, Eddie Van Halen трябваше да навърши 66 години, в Холивуд откриват огромен стенопис в негова памет. За съжаление легендарният музикант си отиде на 6-и октомври, след дълга битка с рака, но вдъхновението и любовта към музиката, които предаде на милиони по света, ще останат завинаги в сърцата на феновете! Именно тази обич и уважение са източникът на новия поразителен стенопис. Изображението е изрисувано върху цялата външна стена на едната страна на Guitar Center - водещият магазин на най-големия търговец на музикални инструменти в света, разположен на известния булевард Sunset в Холивуд. Там се помещават и редки инструменти и сувенири на хора и групи, които са допринесли значително за музиката, а алеята Guitar Center Rockwalk е популярна туристическа атракция.

Творбата, озаглавена "Long Live The King" е дело на художника от Лос Анджелис Robert Vargas и изобразява Eddie Van Halen, свирейки на емблематичната си китара "Frankenstrat".

Robert Vargas споделя: "Eddie беше един от моите творчески герои. Когато бях млад, дебютният запис на Van Halen беше първият албум, който някога съм притежавал. Той ми повлия през годините по толкова много различни начини. Веднага щом научих, че си е отишъл, знаех, че трябва да направя нещо креативно, за да го запомня, а Guitar Center беше очевидното място. Точно тук, на Sunset, където групата положи основите си - не мога да измисля по-добро място за тази почит, и благодаря на Guitar Center, че ми даде платното, за да я споделя със света."

Снимка: Guitar Center

Прочетете още