Още Рок/Метъл документални филми, които да гледате докато стоите вкъщи

Още Рок/Метъл документални филми, които да гледате докато стоите вкъщи
24 Март 2020

Ако и вие като нас сте останали у дома за известно време, приготвихме нова доза Рок/Метъл документални филми, с които ви предлагаме да прекарате част от времето си. Чуйте историйте на едни от най-легендарните рок и метъл изпълнители в света. Върнете се в 1984-та и изгледайте определяния от критиците за един от най-великите музикални филми - "Purple Rain", или научете повече за мястото, притежаващо статут на дом на Рок бандите в Ел Ей!

"Get Thrashed: The Story of Thrash Metal" (Amazon Prime)

Кой по-добре може да разкаже историята на възхода на траша от тези които поставят основите му... Филм с интервюта с членове на "Голямата четворка" - Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, както и с Testament, Kreator, чийто принос към хеви метъла и дълготрайното им въздействие са гигантски. Като добавим и съвременните икони Corey Taylor, Randy Blythe и др. - няма как резултатът да не е добър.

Снимка: Amazon Prime

"Scorpions - Forever and a Day" (Amazon Prime)

Филмът - история на немските рок легенди Scorpions. Групата с над 50-годишна музикална кариера имали намерения да се оттеглят, а лентата била замислена като последната глава от приказката им. Този прощален ход обаче предизвиква огромна вълна на любов от феновете и Klaus Meine и компания в крайна сметка разбират, че имат истинска цел - Scorpions да се задържи.

"Purple Rain" (Netflix)

Тази рок драма от 1984 г., създадена за да покаже талантите на Prince, вкарва страхотните 68 милиона долара в американския бокс офис, като по този начин реализира голяма печалба спрямо бюджета си от 7,2 милиона долара. Филмът печели "Оскар" за най-добра оригинална песен през 1985-а, а през 2019 г. е добавен от Библиотеката на Конгреса за запазване в Националния филмов регистър за това, че е "културно, исторически или естетически значим". "Purple Rain" е определян от критиците за един от най-великите музикални филми.

Снимка: Netflix

"The Rainbow" (Amazon Prime)

Лентата има подзаглавие "Неофициалният дом на Рок бандите". Става въпрос за монументалната световна забележителност в рокендрола "Rainbow Bar and Grill" - място за забавление за рокаджийте от LA с всякакъв статус и това е така от отварянето му през 1972 г. Барът е бил любимо място на Lemmy Kilmister до смъртта му и сега той е обезсмъртен със статуя, разположена вътре. Други редовни посетители през годините са Ozzy Osbourne и Slash, чийто истории могат да бъдат чути във филма.

"Punk's Not Dead" (Amazon Prime)

"Пънкът не е мъртъв" представя интервюта с членове на Dead Kennedys, MC5, Bad Religion, Green Day, Sum 41, Thrice. Лентата също така включва различни задкулисни кадри с групите, лейбълите и феновете и дава пълна история на ехото на пънка от началото на 80-те години.

Снимка: Amazon Prime

Прочетете още