Онлайн премиера на Stop the Schizo Live Session - видео продукция от шест камери, симулиращa рок концерт

Онлайн премиера на Stop the Schizo Live Session - видео продукция от шест камери, симулиращa рок концерт
16 Октомври 2020

Stop the Schizo правят онлайн премиера на мини концерт Stop The Schizo Live Session в техния канал в YouTube: https://youtu.be/1i89wuDeRNs на 16 октомври.

През юли групата записа на живо пет песни в Sofia Session Studio, сред тях – и чисто нов сингъл. Продукцията симулира истински рок концерт, тъй като е заснета с шест камери и мултикам система, а техническият опит и експертиза идват от лично от Стивън Монтгомъри от Red Top Films, снимал концерти на Пол Маккартни и други видео продукции от този ранг във Великобритания. Главен оператор на Stop The Schizo Live Session е Стефан Врачев, с който групата вече е работила по заснемането на видеото към парчето Suck It. Динамичният монтаж и синхронизация на цели шест камери, който дава реалистичното усещане от истински лайв, е дело на Таня Петкова и Емил Граничаров.

Траклистът включва хитовете на бандата Suck It, Firecrackers, Perfectly Obscene и оригинална нова лайв версия на Dance for Tomorrow, в която се включват двама от най-интересните и популярни български тромпетисти - Петър Македонски, солист на Симфоничния оркестър на Националната музикална академия, Софийска филхармония, Камерния ансамбъл "Софийски солисти" и Симфоничния оркестър на Българското национално радио, свирил многократно със Стинг и Тодор Бакърджиев, който е бил на една сцена с имена като Пати Остин, Милчо Левиев, Михаил Йосифов, Ангел Заберски-син, Ранди Брекър, Мишел Камило и Биг бенда на БНР.

В Stop the Schizo Live Session феновете ще чуят за първи път и неиздавания до момента нов сингъл на групата – Dragoman, чиято официална премиера предстои до края на годината.

Stop the Schizo е основана през 2014 в София от членове на групите Mental Architects, Балканджи, Cigaretta и Lovers of the Bomb. Звукът им съчетава разнообразни течения от алтернативния поп и рок в опит да открие нещо, което трудно се описва и бандата нарича ­– „авангарден алтърнатив“. Имат издадени два мини албума, Start (2016) и Extended Glorious Splendor (2018), които могат да бъдат свалени от https://stoptheschizo.bandcamp.com/.

Прочетете още