Nick Mason - барабанистът на Pink Floyd със специално шоу в София на 20 юни в Зала 1 на НДК

Nick Mason - барабанистът на Pink Floyd със специално шоу в София на 20 юни в Зала 1 на НДК
21 Февруари 2020

Рок легендата от Pink Floyd Nick Mason с проекта си Nick Mason's Saucerful Of Secrets ще свири в София на 20 юни. Мястото е Зала 1 на НДК, а билетите за концерта ще се продават от днес - 21 февруари, в мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg.

Световно признатия рок музикант, известен като основател и барабанист на легендарната британска банда е част от всички албуми на Pink Floyd, и е единственият член на групата, който е в нея от самото начало и е имал възможността да проследи всички фази от нейното развитие.

През 2018 година Nick Mason сформира бандата Nick Mason's Saucerful of Secrets, заедно с басиста на Pink Floyd Guy Pratt, китаристите Gary Kemp от Spandau Ballet и Lee Harris от Blockheads, и Dom Beken от The Orb на клавишни. Концепцията на групата е да изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd. Nick Mason казва, че това не е трибют формация, а музиканти, които се опитват да уловят и пресъздадат духа на ранната ера на Pink Floyd. Концертите на Nick Mason's Saucerful of Secrets са определяни като „едно от най-необикновените и вдъхновяващи шоута, припомнящи колко специална и гениална група са Pink Floyd.

Турнето на Nick Mason's Saucerful of Secrets, ще бъде посветено на музиката на Pink Floyd в периода между 1967 и 1972 година. Групата, разпродала зали по целия свят, ще направи голяма европейска обиколка през 2020, включваща десетки държави, а за наша радост България също е част от гастрола им. На 20 юни 2020 година българските почитатели ще имат изключителната възможност да чуят на живо най-големите хитове от ранното творчество на Pink Floyd, както и техни песни, които никога не са изпълнявани пред публика.

Прочетете още