Незавършените мемоари на Prince ще бъдат издадени през октомври

Незавършените мемоари на Prince ще бъдат издадени през октомври
24 Април 2019

Незавършените мемоари, започнати от Prince преди смъртта му през 2016 г., ще бъдат издадени на английски език на 29 октомври тази година. Книгата ще носи заглавието „The Beautiful Ones“ и ще бъде издадена от Penguin Random House, предаде Reuters. В нея ще бъдат включени незавършената глава за детството на Prince, информират от издателството в специален сайт за проекта; непоказвани до този момент снимки, както и чернови с негови текстове, включително и писан на ръка коментар по полубиографичния филм от 1984-а година „Purple Rain“. Легендарният музикант обяви началото на проекта малко преди смъртта си. През март 2016-а той даде пресконференция, съпътствана от кратък концерт в клуб в Ню Йорк, а на следващия месец беше открит мъртъв в дома си. Причината за смъртта му беше смъртоносна комбинация от викодин и фентанил.

57-годишният иконичен музикант остави след себе си хиляди записи и вокали в архивите на своето студио в дома си в Минеаполис. Миналата година албум на име „Piano & A Microphone“, съдържащ девет песни от неговата неиздадена колекция, беше пуснат в на музикалния пазар, заедно с негов запис от 1983 г., в който той изпълнява някои от собствените си песни на пианото у дома.

Prince многократно е награждаван с престижни награди, сред които седем награди "Грами", "Оскар" и "Златен глобус". Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. Списание Rolling Stone го класира на 28-мо място в списъка на 100-те най-популярни артисти на всички времена и определено неговите мемоари ще бъдат изключително интересни за аудиторията по света.

Прочетете още