На този ден в историята на рок музиката!

На този ден в историята на рок музиката!
22 Ноември 2019

На този ден в музикалната история са се случили безброи много интересни неща, които е добре да бъдат отбелязани или припомнени, а ние се фокусираме върху рока и отново подбрахме за вас няколко любопитни факта:

► На 22 ноември през 1963-а година The Beatles издават техния втори студиен албум "With The Beatles", който прекарва 51 седмици в класациите на Великобритания.

► The Beatles явно много са харесвали тази дата, защото пет години по-късно, отново на 22 ноември, но през 1968-а пускат техния двоен "White Album" в UK, който прекарва осем седмици като албум №1 във Великобритания.

► Отново на тази дата, но през 1994-та година Pearl Jam издават третия си студиен албум "Vitalogy", чийто първи рилийз е на винил и става първият винилов албум, появил се в класацията на САЩ, след като доминира форматът на компактдисковете. Пилотният сингъл от тавата - "Spin The Black Circle" печели награда Grammy за "Най-добро хард-рок изпълнение" през 1996 г.!

► На 22 ноември през 1997-а година светът загуби един от най-добрите гласове в рок музиката - фронтменът и вокал на INXS - Michael Hutchence. Той си отива преди 22 години на 37-годишна възраст, но меломаните по света винаги ще го помнят, благодарение на музиката, която оставя. Най-продаваният албум на групата е "Kick" от 1987 година. Милиони копия от него са продадени в целия свят и именно "Kick" ги поставя на първото място в американските музикални класации с хита "Need You Tonight".

► Фронтменът на U2, Bono е добър приятел на Michael Hutchence. Посвещава му песента "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of". И като стана въпрос за U2 - пренасяме се в 2004-а година, когато на тази дата ирландската банда заснема видеото към парчето "All Because Of You" от платформата на движещ се камион по улиците на Бруклин в Ню Йорк като буквално изнасят пътуващ концерт. По-късно през деня пък изнасят кратък концерт под Бруклинския мост, който е записан от MTV и по-късно е излъчен.

Прочетете още