На фокус: Предстоящите четири филма за Beatles на знаменития режисьор Sam Mendes

На фокус: Предстоящите четири филма за Beatles на знаменития режисьор Sam Mendes
26 Февруари 2024

Четири филма за Beatles, по един фокусиран върху всеки член на групата ще ни зарадват през 2027-а! Под режисурата на знаменития Sam Mendes („Американски прелести“, „007 Координати: Скайфол“, „Спектър“, „1917“), носител на награди „Златен глобус“, „БАФТА“, „Оскар“ и др., широкоекранните биографии се очаква да излязат на голям екран по нов начин, с възможност да бъдат прожектирани успоредно или да се показват последователно в киносалоните.

Sony Pictures обяви сделката, която може да засенчи всички филми за изпълнители и групи, заснемани досега, придобивайки правата върху историите и живота на ливърпулската четворка. Paul McCartney, Ringo Starr и семействата на John Lennon и George Harrison са подписали споразумението за проекта чрез Apple Corps. Ltd, която представлява славната група. Sony Music Publishing пък контролира правата за повечето от песните на Beatles.

„За мен е чест да разкажа историята на най-великата рок група на всички времена и съм развълнуван да отправя предизвикателство към начина, по който се правят филми“, каза Sam Mendes в изявление. Всяка от биографиите ще бъде разказана през погледа на съответния изпълнител.

Бокс-офис хитове като „Бохемска рапсодия“, „Рокетмен“ и „Елвис“ карат висшите мениджъри в Холивуд да търсят следващия джубокс блокбастър.

„Широкоекранните киносъбития днес трябва да са културно сеизмични. Дръзката, широкомащабна идея на Sam е дори отвъд това“, каза Tom Rothman, председател и главен изпълнителен директор на Sony Pictures' Motion Picture Group.

Желанието на продуцентите е филмите да излязат на голям екран през 2027 г.

Прочетете още