Мик Джагър във филма „Прегоряла Ерес“ - премиерата в България е на Sofia Summer Fest на 3 август

Мик Джагър във филма „Прегоряла Ерес“ - премиерата в България е на Sofia Summer Fest на 3 август
9 Юли 2020

Мик Джагър е в актьорския състав на трилъра на независимото кино „Прегоряла Ерес“ („The Burnt Orange Heresy“), който можем да гледаме премиерно у нас на 3 август от 20:00 часа в рамките на Sofia Summer Fest, който ще се провежда в Южен Парк II, до музея „Земята и хората“ и стартира на 15 юли. Всичко на територията на летния фестивал ще се случва съобразно мерките, правилата и ограниченията наложени от COVID-19.

Във филма 76-годишният музикант е в образа на богатия колекционер на произведения на изкуството Джоузеф Касиди, който иска от арт критик да открадне картина от художник, живеещ в уединение. Действието се развива във вила на брега на езерото Комо. Актьорският състав включва също и Доналд Съдърланд,
Елизабет Дебики, Клаес Банг и др.

Това е най-голямата филмова роля на Джагър след тази в „Елисейски полета“, който излезе по екраните през 2001-ва година. От превъплъщението му в образа на войник в бар до участието му в появилия се по екраните през 1970 г. филм „Нед Кели“, за фронтмена на The Rolling Stones актьорството е една от многото дейности извън света на рокендрола. Вижте трейлър на лентата „Прегоряла Ерес“:

Прочетете още