Metallica, Foo Fighters и още, част от трибют концерт в памет на Chris Cornell

Metallica, Foo Fighters и още, част от трибют концерт в памет на  Chris Cornell
15 Ноември 2018

Музикалното наследство на Chris Cornell ще бъде почетено с концерт следващата година. Събитието ще се проведе в Лос Анджелис на 16-и януари и е озаглавено "I Am The Highway: A Tribute to Chris Cornell". Концертът ще включва изпълнения на гиганти на рок музиката като Foo Fighters и Metallica, както и членове на трите банди, от които Chris Cornell беше основна част - Soundgarden, Audioslave и Temple of the Dog. Очакват се и редица специални гости.

Водещ на събитието ще бъде Jimmy Kimmel, а приходите от него ще бъдат дарени на фондацията "Chris and Vicky Cornell", както и на друга организация, която провежда медицински проучвания за лечение на редки заболявания.

Билетите за концерта започват да се продават в петък, 16-и ноември. На същата дата очакваме и нов видеоклип към песента на Chris Cornell „When Bad Does Good“. Хората, които си закупят пропуски, ще получат и албума, който носи името на Cornell и представлява ретроспекция на музикалния му път. Той ще излезе на същата дата и ще включва и нездаван досега материал.

Cornell почина в хотелската си стая в Детройт на 18-и май миналата година. Миналият месец семейството и бившите колеги на Chris се събраха в Музея на поп културата в Сиатъл, където беше открита статуя на музиканта.

Прочетете още