LINKIN PARK анонсираха албум с най-големите им хитове – „Papercuts (Singles Collection 2000-2023)“

LINKIN PARK анонсираха албум с най-големите им хитове – „Papercuts (Singles Collection 2000-2023)“
Снимка: James Minchin
27 Февруари 2024

Събирайки основна колекция от химни на поколенията, LINKIN PARK ще представят първия си албум с най-големи хитове, обхващащ цялата им кариера, озаглавен „Papercuts (Singles Collection 2000-2023)“ на 12 април чрез Warner Records/ Орфей Мюзик. Той ще бъде наличен във всички дигитални платформи и в различни конфигурации на физически носител, включително CD, касета и двоен винил.

Ентусиазмът и страстта на феновете както за „Hybrid Theory (20TH Anniversary Edition)“ през 2020 г., така и за „Meteora (20TH Anniversary Edition)“ миналата година, в крайна сметка вдъхнови групата внимателно да подбере и да създаде това, което ще се превърне в „Papercuts“. Той предлага изчерпателна ретроспекция на тяхното пътуване до момента в рамките на един албум, подчертан от парчета като „Crawling“ и „Somewhere I Belong“ до търсената рядкост „QWERTY“. Вижте пълния списък с песни по-долу.

В допълнение към класиките, LINKIN PARK споделиха неиздавания досега трак „Friendly Fire“. Записан по време на сесиите за техния седми албум – „One More Light“, през 2017 г., той включва мощно вокално изпълнение на покойния Chester Bennington. Видеото е режисирано и създадено от дългогодишния сътрудник Mark Fiore и включва невиждани досега кадри. Кинематографични клавиши и деликатен ритъм подчертават емоционално заредения текст, докато китарно звучене отвежда към интроспективния припев, „Ние се разделяме без причина, ние натискаме спусъка в безполезна война… за какво се борим.“ Той въплъщава стила, душата и духа на класическия албум.

Brad Delson коментира относно „Friendly Fire“: „„Friendly Fire“ винаги е била една от любимите ни песни от сесиите за „One More Light“. Нещо в нея не беше съвсем както трябва, така че щом стигна до финалната права, решихме да я оставим настрана за по-късно. Когато започнахме да търсим неиздавана песен, която да включим в колекцията ни с най-големи хитове, бях поразен от силата на песента, силата на разказа, силата на вокала, звуковия пейзаж и всъщност си помислих, че е по-завършена отколкото може би сме осъзнавали навремето. Събрахме се, за да работим по нея и да свържем някои от липсващите парчета, които по някаква причина не бяха разкрити по време на записа на „One More Light“. Нямам търпение хората да я чуят. Това е толкова красива, завладяваща, сърцераздирателна, обнадеждаваща история и наистина резонира с мен сега.“

Mike Shinoda каза: „При създаването на всеки албум на Linkin Park искам да обичам и да вярвам напълно във всяка отделна песен. Надявам се, че ако някоя от песните е слушана отделно някъде по света, ще е нещо, с което мога да се гордея – нещо, което да завладее слушателя и да стане част от енергията, която ни свързва. Подбирането на песните за „Papercuts“ беше удоволствие. Всяка песен в тази колекция е както отделен момент от нашата хронология, така и претърпяваща промени история, която е толкова наша, колкото и ваша. От първото ни издание – „One Step Closer“, до чисто новата „Friendly Fire“, този списък с песни обхваща всички наши етапи досега. Благодарим ви, че сте част от нашето пътуване. Надяваме се да харесате „Papercuts“.“

Освен това, „In The End“ току-що получи диамантен сертификат от RIAA (10 милиона продажби). Тя се откроява като най-стриймваната песен на групата с над 1,8 милиарда стриймвания в Spotify и 1,7 милиарда гледания на музикалното видео в YouTube. Това бележи първия им диамантен сертификат за сингъл. Той краси траклиста на техния 12-кратно платинен дебютен албум „Hybrid Theory“.

„Papercuts“ пристига на 12-ти април!

PAPERCUTS (Singles Collection 2000-2023) Tracklisting:

1. Crawling

2. Faint

3. Numb/Encore

4. Papercut

5. Breaking The Habit

6. In The End

7. Bleed It Out

8. Somewhere I Belong

9. Waiting For The End

10. Castle Of Glass

11. One More Light

12. Burn It Down

13. What I’ve Done

14. QWERTY

15. One Step Closer

16. New Divide

17. Leave Out All The Rest

18. Lost

19. Numb

20. Friendly Fire

Прочетете още