Lemmy Kilmister е пожелал прахът му да бъде сложен в куршуми, които да бъдат дадени на негови приятели

Lemmy Kilmister е пожелал прахът му да бъде сложен в куршуми, които да бъдат дадени на негови приятели
24 Март 2021

Животът на Lemmy Kilmister е рокенрол от начало до край, а и след това... Покойният фронтмен на Motörhead си остава един от най-уникалните хора, дори след смъртта. Сега става ясно, че преди да отлети на 28 декември 2015, той е пожелал праха от кремацията му да бъде сложен в индивидуални куршуми, които да бъдат дадени на най-близките му приятели. Всеки патрон е гравиран с името Lemmy и е положен върху малка черна възглавничка в прозрачна кутия.

Разкритието направи журналистът и бивш водещ на шоуто Headbangers Ball, Riki Rachtman. В Twitter той написа, че е получил един от безценните подаръци и не е могъл да сдържи сълзите си.

Снимка: Riki Rachtman

Любопитното е, че неговият пост идва почти година, след публикация в Instagram на професионалния тенисист Pat Cash, която едва сега започна да получава нужното внимание. В нея той споделя снимка на друг такъв куршум с надпис Lemmy. Тогава Cash казва, че изумителният подарък е отишъл при вокалиста на Ugly Kid Joe - Whitfield Crane, докато двамата са вечеряли в любимия бар на рок легендата.

Още от 70-те години Lemmy се превръща в абсолютната рок икона, а физиономията му с едри бакенбарди, опъната под ъгъл към микрофона, става истински тотем. Както всеки себеуважаващ се музикант от това поколение, той има безброй проблеми с наркотиците и полицията и се забърква в доста скандали покрай интимните си взаимоотношения с жени. Червено Marlboro и Jack Daniel's за закуска, и висока скорост за вечеря - това е характерно за него. Но зад тази непоколебима рокенрол фасада се крие завладяващ и сложен човек, който никога не се отказа да свири музиката, която го прави щастлив. За своите 70 години живот той свири в над 30 албума с различни банди - зaпиcвa пecни c Ozzy Osbourne, нaпиcвa пeceнтa "R.А.M.О.N.Е.S", c кoятo групaтa Thе Rаmоnеs изгрявa. Имa парчета cъc Slаsh, Fоо Fightеrs, лeгeндaрнитe Sеx Pistоls и други.

Прочетете още