Култовата китара Blue Angel на Prince отива на търг

Култовата китара Blue Angel на Prince отива на търг
25 Май 2020

Иконичната китара с прякор Blue Angel, принадлежала на смятания за един от най-креативните музиканти на своето време - покойният Prince, ще бъде предложена на търг през следващия месец като се очаква тя да намери своя нов притежател за сума, надхвърляща 500 000 долара. От Julien’s Auctions ще проведат търга "Music Icons" на 19-и и 20-и юни в Бевърли Хилс, САЩ.

Музикалният инструмент е преминал през няколко трансформации. Първоначално китарата е била боядисана в бяло, след това в розово, светло синьо, жълто и накрая тъмно синьо.

Лотът е изключително ценен защото Prince е свирил на "Синия ангел" при ключови гастроли в своята кариера, сред които турнето "Purple Rain" в периода 1984-1985 г. Това е бил неговият "основен инструмент" през 80-те години на миналия век.

От аукционната къща не дават информация за това къде е била китарата през последните няколко десетилетия. Отбелязват само, че тя е в частна колекция от деветдесетте години, а нейният собственик не е бил наясно с подробности около историята на инструмента. Китарата му била подарена от Prince, който почина на 57-годишна възраст през 2016-а в имението си "Пейсли парк", вследствие на свръхдоза от силното обезболяващо лекарство.

Прочетете още