Какво споделят гигантите KISS за прощалното турне „End of the Road: World Tour“

Какво споделят гигантите KISS за прощалното турне „End of the Road: World Tour“
18 Декември 2018

В края на октомври американските рок титани KISS обявиха датите за прощалното им турне „End of the Road: World Tour“ („Краят на пътя”), с което си взимат сбогом с публиката след изключителната си 45-годишна кариера. Турнето започва в края на януари следващата година с дати в Северна Америка, след което KISS се пренасят в Европа от май до средата на юли.

"Напускаме сцената точно тогава, когато сме на върха", заяви легендарният китарист Томи Тайър в свое интервю. "Джийн, Ерик, Пол и аз решихме, че групата ни все още е добра и все още можем да правим мощни представления. Но концертите ни са все по-трудни от физическа гледна точка. Затова искаме докато все още сме във върхова форма да направим финалното си шоу най-доброто", каза още Тайър. Музикантът припомни, че основателите на групата - вокалиста Пол Стенли и баскитариста Джийн Симънс - са на около 70 години и обясни, че именно те искат да сложат край на кариерата си. Затова концертите в Санкт Петербург (11 юни) и в Москва (13 юни) наистина ще са последните.

В момента групата активно се подготвя за „End of the Road: World Tour“, което трябва да бъде най-голямото в историята на KISS. Шоуто ще използва нова пиротехника, а сет-листата ще включва най-добрите парчета в 45-годишната история на групата.

Животът след KISS - самият Тайър не възнамерява да сложи край на музикалната си кариера. "Аз съм по-млад от останалите момчета в групата, може би ще работя с KISS по някакъв друг начин", каза той, добавяйки, че работи с групата от 25 години, не само като китарист. "При всички случаи дейността ми ще бъде свързана с музика и развлекателната индустрия", допълни той.

Пол Стенли пък сподели, че групата няма намерение да записва финален албум, който да съвпадне с турнето. Според него публиката на KISS е по-свързана със старите хитове на бандата.

„Когато една класическа банда излезе с нов материал, хората го толерират. Искат от теб да го направиш, да го продуцираш, но в същото време не го искат наистина. И в един момент аз си казах „Какъв е смисълът“, сподели той.

„Това ще е едно отпразнуване на групата. Това ще е празник на това, което успяхме да направим с тази невероятна наша армия, без изключение“, допълни Пол.

По време на 45-годишната си история, рок динозаврите имат продадени над 100 милиона копия от албумите си.

Прочетете още