IRON MAIDEN анонсираха нов троен винил - “The Number Of The Beast Plus Beast Over Hammersmith”

IRON MAIDEN анонсираха нов троен винил - “The Number Of The Beast Plus Beast Over Hammersmith”
30 Септември 2022

Warner Music с удоволствие анонсира издаването на възпоменателен троен черен винилов албум в чест на 40-годишнината от излизането на оригиналния трети албум на IRON MAIDEN – „The Number Of The Beast“, който беше първият албум с участието на вокала Брус Дикинсън и се превърна в записът, който изстреля групата до нивото на международни звезди. В новия винилов пакет е включен „Beast Over Hammersmith“ – официално наличен на винил за първи път– включващ концерта на живо от вече легендарното шоу „Hammersmith Odeon London“ през март 1982 г. от световното турне „Beast On The Road“. Записани само дни преди издаването на албума „The Number Of The Beast“, наистина е невероятно, когато се замислим, че тези вече класически песни са били чисто нови по онова време и са били чути от феновете за първи път на живо – истинска част от историята в процес на създаване.

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Пакетът включва ексклузивни бележки към албума, написани от основателя и басист на Maiden – Steve Harris, както и реставрирана и разширена обложка, взета от CD формата на „Beast Over Hammersmith“, който преди това беше наличен само в ограниченото издание на бокс-сета „Eddie’s Archive“, първоначално издаден през 2002 г.

Steve Harris коментира:

„В това издание на винил за първи път имаме възможността да поставим „Total Eclipse“ на полагащото ѝ се място в албума. Причината това да не се е случило до момента е, че времето ни притискаше, когато завършвахме албума. Трябваше да издадем сингъла „Run to the Hills“ преди турнето и се налагаше да изберем „Б“ страна. Трябваше да избираме между „Gangland“ и „Total Eclipse“ и просто направихме грешен избор, наистина! Мисля, че „Total Eclipse“ е по-силна песен и албумът щеше да е по-силен, ако тя беше в него.”

The Number Of The Beast Plus Beast Over Hammersmith” също е наличен в цифров формат. Албумът ще излезе у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music  за България. Наличен е за предварителни поръчки ТУК.

Прочетете още