Hellion Stone представят втори студиен албум - Scapegoat и тръгват на турне през май

Hellion Stone представят втори студиен албум - Scapegoat и тръгват на турне през май
Снимка: Петър Димов
14 Май 2021

Вторият дългосвирещ албум на Hellion Stone вече е факт! Малко над три години след дебютния и едноименен първи рок бандата споделя с феновете си Scapegoat. Тавата съдържа 12 авторски песни, издържани в разпознаваемия стил на софийската петорка. По думи на музикантите парчетата са “по-композиторски и разнообразни”, но бетонната основа остават американският рокендрол и познатите алтернативни и гръндж примеси.

Scapegoat е плод на почти година работа в репетиционната и студиото, късметлийски съвпаднала с белязаната от социални и политически сътресения 2020 г.. Неслучайно в текстовете място намират теми като изолацията и протестите - иронично и завоалирано, както сме свикнали да очакваме от групата. В музиката на Hellion Stone обаче няма нищо завоалирано. Всяко парче от Scapegoat е челен сблъсък с виртуозни китари, здрав бас, категоричен бийт и безкомпромисни вокали. Записите са осъществени с подкрепата на Музикаутор в студиата Audioslot и Pepinio Records, а музикални продуценти и този път са ветераните Петър Братанов (K.O.R.A.) и Васко Райков (Odd Crew).

Художник отново е брилянтната Дияна Нанева (Functional Neighbour), която е пресъздала всяка песен във великолепна илюстрация. Артът е силно дяволит, както и музиката.

От началото на годината групата изкара два клипа към сингли от новото издание: текстовото видео на меланхоличната, но енергична Somebody Dared (с автор Николай Колев), а месец по-късно - провокативната и амбициозна продукция For God’s Sake (дело на Brain Stock Footage House). Двата сингъла послужиха като добра подсказка за духа и качеството на предстоящия албум и заредиха зажаднелите за рок фенове с оптимизъм след едногодишно очакване, което най-после се увенча с нова музика.

Със Scapegoat можете да се сдобиете като го поръчате от уебсайта на Hellion Stone или чрез съобщение във Facebook страницата на бандата. На живо можете да го намерите в Rebel Store и разбира се - на концерт с автограф от петимата.

Иво, Стефан, Иван, Пангев и Светльо ще "отпразнуват" излизането на албума с кратко турне. Може да ги гледате на живо в София, Пловдив, Варна и Сливен, където към тях ще се присъединят алтернативните грънджари Soundprophet и суперотбора на Fat Bertha, които също представят нов албум.

Ето и датите:

14.05.2021 - Сливен, "Н'дей бара Тангра" (със Soundprophet)

15.05.2021 - Варна, "Varna Live Club" (със Soundprophet)

21.05.2021 - София, клуб "Mixtape 5", B-side (с Fat Bertha)

22.05.2021 - Пловдив, бар "Download" (с Fat Bertha)

Билети: https://www.hellionstone.com/tour

Прочетете още