Guns N' Roses съдят производител на бира

Guns N' Roses съдят производител на бира
14 Май 2019

Преди време популярен бар в Колорадо, САЩ, пуска за продажба бира, чието лого е стилизиран надпис, който гласи Guns'N'Rosé. Групата Guns N' Roses обаче завеждат дело в съд в Калифорния, с твърдението, че това е нарушение на търговска марка. Музикантите са категорични, че играта на думи от страна на пивоварите им е причинила "непоправими щети", включително "оронване на престижа и опетняване на добрите им намерения".

Според рокаджиите близостта между името на тяхната група и бирата може да се приеме от феновете за някаква връзка и сделка, каквато всъщност няма. Фирмата се е опитала да запази марката на своята бира през 2018 г., но искането е било отхвърлено след несъгласие от страна на групата. Според документите, бирата и придружаващите я стоки ще бъдат продадени до март 2020 година.

В документация, представена пред съда в Лос Анджелис, групата обвинява пивоварната, че продава продукти, като "умишлено търгуват с добронамереността, престижа и славата на Guns N' Roses, без одобрението, лиценза или съгласието на групата". "Като пряк и непосредствен резултат от неправомерните действия на ответника, Guns N' Roses е претърпяла и продължава да страда и/или е вероятно да претърпи вреди върху своите търговски марки, бизнес репутация и добра воля", се казва в жалбата.

Прочетете още