Freddie Mercury: „Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда!”

Freddie Mercury: „Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда!”
5 Септември 2020

Фреди Меркюри е роден на 5 септември и днес той трябваше да навърши 74 години. Но уви... Той си отива на 45-годишна възраст на 24 ноември 1991 г. Това са 45 години, пълни с легенди, които никога няма да бъдат потвърдени. 45 години бурен живот, през който са създадени песни като „Bohemian Rhapsody“, „Don’t Stop Me“, „Radio GaGa“, „Who Wants To Live Forever“, „A King of Magic“, „I Want to Break Free“ и още много, останали завинаги в историята на световната музика. Фреди беше и си остава един от най-великите артисти на всички времена.

Историята започва през 1946 г. в Занзибар, когато Фреди е роден. В началото на 70-те, заедно с Браян Мей, Роджър Тейлър и по-късно Джон Дийкън, Фреди създава групата Queen. През 74-та те вече тръгват на първото си голямо турне във Великобритания. Думата „успех“ е малка, за да опише това, което се случва после. То е много повече от успех. Феномен? Определено. Забележителен е със своите невероятни сценични образи, които предизвикват истински фурор сред публиката на неговите концерти. Името му се превърна в своеобразна марка в музиката, синоним на рока през 80-те години. Много от днешните певци се опитват да му подражават, но никой още не е успял да постигне такъв успех. Никой не е успял да достигне славата на Фреди Меркюри и Queen.

Днес, в чест на рождения ден на Фреди, събираме няколко известни цитата от легендарния музикант:

„Най-важното нещо е да водиш бляскав живот. Стига да е бляскав, не ме интересува колко дълъг ще е.“

„О, аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

„Ако умра утре, няма да съжалявам. Направих всичко, каквото можах.“

„Идеята на Queen е да бъдем царствени. Блясъкът е част от нас и ние искаме да бъдем дендита.“

„Концертите не са живо изпълнение на албумите ни. Те са театър.“

„Модерните картини са като жените, не можеш да им се насладиш напълно, ако се опитваш да ги разбереш.“

„Забавлявам се с костюмите ми на сцената. Това не е концерт, а модно ревю.“

„Знаете как е, скъпи мои, шоуто трябва да продължи!”

„Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда!”

Прочетете още