Филмът "Rocketman" - Рок, любов и сълзи съпътстваха премиерната прожекция в Кан

Филмът
20 Май 2019

Рок, любов и сълзи от щастие съпътстваха премиерната прожекция на кинофестивала в Кан на филма "Рокетмен", посветен на живота и кариерата на легендарния британски поп певец сър Елтън Джон. 72-годишният сър Елтън Джон присъства на прожекцията, придружен от съпруга си Дейвид Фърниш. Аплодиран бурно на крака, певецът не успя да скрие сълзите си зад екстравагантните си очила. Изпълнителят на главната роля Тарън Еджъртън и режисьорът Декстър Флечър също трудно сдържаха емоциите си.

Въпреки че филмът "Рокетмен" не е включен в основната конкурсна програма на кинофестивала в Кан, прожекцията му беше сред най-очакваните събития на проявата. Сред звездите, присъствали на премиерната прожекция, бяха Джулиан Мур, Приянка Чопра, Ева Лонгория, Шайлийн Удли и текстописецът Бърни Топин - приятел и дългогодишен сътрудник по отношение на творчеството на сър Елтън Джон.

"Рокетмен" е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон.

Кинопродукцията ще зазвучи в КИНАТА на 31.05. Медиен партньор на филма е Радио 1.

Прочетете още