Филмът на Tarantino "Имало едно време... в Холивуд" с Brad Pitt и Leonardo Dicaprio прераства в роман

Филмът на Tarantino
23 Ноември 2020

Американският режисьор, сценарист, продуцент и актьор - Quentin Tarantino е подписал договор с издателство за две книги. Първата от тях ще бъде именно адаптацията на филма му от 2019 г. "Имало едно време... в Холивуд" ("Once Upon A Time... In Hollywood") и ще излезе догодина. Романът ще се фокусира върху героите от кинопродукцията – телевизионният актьор Rick Dalton, който се надява да възроди кариерата си като получи голяма роля (Leonardo Dicaprio) и неговият ловък дубльор - каскадьорът Cliff Booth (пресъздаден от Brad Pitt, което му донесе първия актьорски "Оскар" в кариерата). Покрай тяхната борба за място в големия шоубизнес надникваме зад кулисите на тогавашния кино свят и живота в Лос Анджелис, но историята в предстоящата книга ще бъде "шокиращо различна" от тази във филма.

Вторият том на Tarantino е кръстен "Cinema Speculation" и според описанието на издателя ще бъде "дълбоко навлизане във филмите на 70-те, богата колекция от есета, оценки, лични бележки и разсъждения на един от най-уважаваните кинотворци, който е и най-отдадения фен на киното".

В изявление за новия си проект гениалният режисьор каза: "През 70-те романите по филми бяха първите книги за възрастни, които четох докато растях. И до днес изпитвам голяма привързаност към жанра. И като ентусиаст съм горд да обявя "Имало едно време... в Холивуд" като моя принос към този често пренебрегван, но обичан поджанр в литературата. Много се вълнувам и от възможността да развия още моите герои и техния свят в това литературно начинание, което се надявам да е достойно на успеха на филма."

Прочетете още