Две седмици до концерта на JUDAS PRIEST - Хеви метъл величията забиват в зала Арена София на 19 юли

Две седмици до концерта на JUDAS PRIEST - Хеви метъл величията забиват в зала Арена София на 19 юли
5 Юли 2024

Хеви метъл величията JUDAS PRIEST идват за концерт в зала Арена София (екс Арена Армеец), на 19 юли 2024 като част от турнето “Invincible Shiled” по повод на новия си албум и по покана на Fest Team.

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на JUDAS PRIEST по време на тяхната почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум „Firepower“ от 2018, най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 награда Grammy за “Най-добро метъл изпълнение”, абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022.

JUDAS PRIEST имат блестяща кариера, обхващаща почти пет десетилетия и продължават да демонстрират своето трайно присъствие и влияние в музикалната индустрия. От революционните си албуми като „Sin After Sin“ и „British Steel“ до триумфа на „Firepower“, те оставят незаличима следа в жанра. Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което отговорен е основно фронтменът и икона на бандата от Бирмингам – Rob Halford.

Въведени заслужено в Залата на славата на рокендрола по-миналата година, JUDAS продължават да разбиват музикалните бариери. През цялата 2023 г. бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе на 8 март 2024 и още в дебютната седмица влезе директно под №2 в официалната британска класация. Така групата записа най-доброто си постижение в чарта на Острова в цялата си история.

Билетите за концерта на 19 юли са на привършване - ще ги откриете само в мрежата на Ticket Station.

Прочетете още