Dream Theater с концерт в София на 3 юли 2019 - Зала 1 на НДК

Dream Theater с концерт в София на 3 юли 2019 - Зала 1 на НДК
3 Декември 2018

Прогресив метъл легендите Dream Theater ще изнесат концерт в София, в Зала 1 на НДК на 3 юли 2019. Той е част от световното им турне Distance Over Time по повод дългоочаквания 14-ти студиен албум на групата. 

Новият албум ще излезе на музикалния пазар на 22 февруари. Dream Theater ще започнат представянето на "Distance Over Time" с турне в Северна Америка. То ще продължи седем седмици - от 20 март в Сан Диего до 4 май в Мексико сити. След това, групата идва и в Европа - концертът в София е на 3 юли в Зала 1 на НДК.

Шоуто ще бъде продължително, защото заедно с нови парчета, се очаква групата да изсвири и целия легендарен ‘Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory’ по повод 20-ата годишнина от неговото излизане.

Билети в мрежата на http://www.Eventim.bg.

През 2012 г. Dream Theater получава своята първа номинация за "Грами" в категорията за най-добро хард рок/ метъл изпълнение за “On The Backs Of Angels”. Песента е първата от 11-ия им студиен албум A Dramatic Turn Of Events, който дебютира в топ 10 в класациите на 14 държави, включително и в САЩ, където заема 8-ма позиция в Billboard Top 200 Album Chart. Те са сред 10-те “Най-добри прогресив рок банди на всички времена” според списание Rolling Stone.

Прочетете още