DEF LEPPARD празнуват 40-годишнината на „Pyromania“ с луксозно разширено издание

DEF LEPPARD празнуват 40-годишнината на „Pyromania“ с луксозно разширено издание
28 Февруари 2024

За да отпразнуват 40-годишнината от своя емблематичен албум „Pyromania“, през април британските хард рок легенди DEF LEPPARD ще пуснат луксозно разширено издание, което ще включва неиздавана демо версия от трезорите на групата на една от най-известните им песни - „Photograph - Rough Mix Version (Unfinished Vocal)“ и материал на живо.

Една от най-значимите творби на DEF LEPPARD, редом с „Hysteria“ (1987г.) и предхождащ го, „Pyromania“ (1983г.) е продуциран от Robert John 'Mutt' Lange, работил с AC/DC, включително по „Back in Black“, Foreigner, Bryan Adams и др., и е първият албум на групата с участието на китариста Phil Collen. Включващ глобални хитове като „Photograph“, „Rock of Ages“, „Too Late for Love“, „Foolin“, той постига масови успехи, включително 2-ро място в Billboard 200 (№1 тогава продължително време е „Thriller“ на Michael Jackson), а към днешна дата е продаден в над 10 милиона копия в САЩ и е сертифициран като диамантен от RIAA. Заедно с „Hysteria“, той превърна DEF LEPPARD в една от само петте рок групи в историята, които имат два албума с желания диамантен сертификат - огромно постижение в музикалната индустрия и до днес. Освен това е включен в редица вечни класации, в това число „100-те най-велики метъл албума на всички времена“ и „500-те най-велики албума на всички времена“ на флагмана на световната музикална сцена, Rolling Stone.

В знак на почит към този крайъгълен камък, 'Pyromania' 40th Anniversary, продуциран от Joe Elliott и дългогодишния продуцент/инженер Ronan McHugh, с мастеринг от Andy Pearce, ще излезе на 26 април в множество варианти, включително в луксозен 4CD пакет с Blu-Ray Atmos Mix от албума и книга с редки снимки на Ross Halfin с нови цитати от групата.

Прочетете още