Dave Mustaine: „Чувствам, че все още държа магията в ръцете си“

Dave Mustaine: „Чувствам, че все още държа магията в ръцете си“
26 Февруари 2024

Dave Mustaine се „Подготвя“ да започне да пише следващия албум на Megadeth: „Чувствам, че все още държа магията в ръцете си“, каза в скорошно интервю лидерът на американската траш метъл група.

Попитан дали има планове за албум, след като той и колегите му приключат с турнето „Crush The World“ в подкрепа на „The Sick, The Dying... And The Dead!“ от 2022 г., той отговори „Готвим се да тръгнем на турне. Също така подготвям студиото и цялото оборудване, за да бъде готово всичко и да започна да пиша. В момента не творя нова музика, но се подготвям. Последните няколко записа отнеха малко повече време от обикновено, поради някой лични неща, преместване, пандемии, рак... всичко, което се случи. Не мисля, че този път процесът ще отнеме толкова време от момента, в който започнем, до момента, когато приключим със създаването на запис. Чувствам, че все още държа магията в ръцете си. Вероятно до края тази година ще съм готов да започна да записвам нови неща.“, сподели фронтменът и музикален архитект на Megadeth, които очакваме на 15 юни за концерт на Арена София, Столичен Колодрум, по покана на Fest Team.

Dave Mustaine, заедно с предвожданата от него група има награда Grammy от 2017 за албума „Dystopia“, успя да пребори рака на гърлото, получи лилав колан по бразилското бойно изкуство жиу-житцу и стана дядо в рамките само на няколко години, като не спира да твори и да обикаля с групата си по света.

Прочетете още