Даниел Елисеев представя първия си авторски албум "Night Shadow"

Даниел Елисеев представя първия си авторски албум
17 Октомври 2018

На 8 ноември /четвъртък/ българският прогресив рок проект Daniel Eliseev Project ще представи първия си авторски албум "Night Shadow" в Sofia Live Club. "Night Shadow" съдържа осем композиции, като "Alter Ego" е пилотният сингъл. Чуйте го и вижте видеото:

Основен двигател на еклектичната продукция "Night Shadow" е Даниел Елисеев-Мариновски. Той е продуцент, автор на музиката и аранжиментите, електрическата, акустична и класическа китара, клавишните, програмирането, бас китарата и бекинг вокалите в три композиции от "Night Shadow".

Даниел Елисеев е учител по китара и развива собствена музикална школа в София. След повече от 25 години участия в чужди и трибют банди за меломанско удоволствие, през 2017 той създава D. E. P. (Daniel Eliseev Project) с конкретна идея – да обедини страхотни музиканти, с които да издаде авторската си музика в албум, вдъхновен и посветен на един от най-близките му хора – неговата майка.

Вокалите, бекинг вокалите и някои кийборд сола в първия авторски албум на Daniel Eliseev Project, са поверени на Константин Джамбазов - мултиинструменталист, виртуозен китарист и пианист, познат на рок публиката основно от траш метъл бандата си Хадес.

Популярният с работата си с много български артисти като Милена, Джанго Зе, Остава, Ирина Флорин, Каризма, Дони и Нети, Георги Варамезов е на ударните инструменти, а Венци Павлов от Liquid Pension, Boko Blues Band и Bluestream държи бас китарите. Женските партии и бекинг вокали са от колоритната Анелия Тотева, позната като вокалист на Sekta, Rush Tribute Sofia и Davy Jones, а в една от композициите, включени в албума, виртуозните клавишни са в ръцете на композитора и аранжор Калин Тонев, екс Алегро. Гост участие в албума имат още и Емил Михов с виола да гамба, Сара Паносян – цигулка и продуцентът и композитор Павел Стойчев-Surbahar на дайре.

Чилийският лейбъл за прог рок музика Mylodon Records ще издаде "Night Shadow" през ноември, а специален тираж на албума за българската публика ще може да бъде физически закупен на място на 8 ноември в Sofia Live Club, както и от сайта на групата.

Прочетете още