CROSSES споделиха новия сингъл "SENSATION"

CROSSES споделиха новия сингъл
23 Ноември 2022

Базираните в Ел Ей ††† (Crosses) - Chino Moreno от Deftones и продуцента/мултиинструменталист Shaun Lopez, затвърдили имената си с мрачните песни, правили през годините, както по отделно, така и заедно, споделят нов сингъл - "SENSATION". Новото парче пристига след "VIVIEN", вълнуващият първи сингъл от предстоящия им миниалбум, който ще включва и ексклузивното парче на винил "DAY ONE". Тези нови сингли са първите на групата след издаването на "INITIATION" и "PROTECTION", въздействащи химни, които отбелязаха дългоочакваното им завръщане по-рано тази година. Сега със "SENSATION" ††† (Crosses) предлагат на слушателите друга чиста визия, пълна с безпокойство, предчувствие и желание.

"SENSATION" е придружен от тайнствено видео, в което се вижда главния герой, актрисата Thais Molon, да се събужда от автомобилна катастрофа и да се опитва да намери превоз в пустинята. В съчетание със зърнистото видео на групата, която прави изпълнението в тясна, тъмна уличка, и без усилие улавя характерния за ††† (Crosses) вкус и настроение. Сингълът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Откакто се обединиха като ††† (Crosses) през 2011 г., използват пищна електронна продукция, модулни синтезатори и напевни вокали за канализиране на дълбока емоция. През същата година те издават своя забележителен миниалбум † и последвалия миниалбум EP††. 3 години по-късно, през 2014 г., издават едноименния си албум. През 2020 г. дуото се появи отново с кавър на синт-поп бижуто на Cause and Effect „The Beginning of the End“. По традиция в края на 2021 г. те се завърнаха отново, за да издадат още един кавър. Този път на "Goodbye Horses" на Q Lazzarus от Warner Records, с когото обявиха и нов звукозаписен договор. 2022 г. бележи нова ера за групата с предстоящото издаване на първия им проект от повече от десетилетие PERMANENT.RADIANT.

Прочетете още