Честит рожден ден, Roger Waters! Легендата на Pink Floyd става на 80 години

Честит рожден ден, Roger Waters! Легендата на Pink Floyd става на 80 години
6 Септември 2023

Басист и главен текстописец на една от най-влиятелните групи в музикалната история - Pink Floyd, великият Roger Waters е автор на редица от най-популярните им песни, както и основен лидер след напускането на Syd Barrett през 1968 г. Заедно с него и благодарение на концептуалните албуми "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "Animals" и "The Wall", Floyd постигат огромен успех и имат продадени над 250 млн. записа в международен мащаб.

Роден на 6 септември 1943 г., днес той става на 80 години и по случай юбилея му, ви представяме негови цитати, които в някаква степен ни разкриват що за личност е:

"Аз съм в постоянна схватка със самият себе си. И смятам, че в повечето случаи я губя."

"Когато ти си без пари и мечтаеш за богатство, мисли. че би го делил. Когато парите ти дойдат на главата, ти решаваш да държиш всичките при себе си. И това е една от най-големите мъки. Тогава единственото утешение е музиката."

"Какво прави артистът артист? Тези хора просто виждат и усещат нещата по различен начин от останалите. В известен смисъл това е благасловия, но може да бъде и ужасно проклятие."

"Няма тъмна страна на Луната. Всъщност тя цялата е тъмна."

"Най-важното нещо за нашите концерти е да имаме достатъчно визуални ефекти и дори и котките, които ни гледат, да се забавляват. Става ни много неприятно, когато видим, че хората изглеждат отегчени, а сме още по средата на сета."

"Можех да стана архитект, но не мисля, че щях да съм щастлив. Според мен по-голямата част от модерната архитектура е доста глупава."

"Според мен всичко в днешно време се свежда до това: ще успеят ли технологиите и модерните комуникации да ни просветят и да ни помогнат да разбираме един друг по-добре, или ще направят точно обратното?"

"Има неща в живота ми, които са били много полезни за моята креативност. Това баща ти да бъде убит, например, е едно от най-добрите неща, които могат да се случат на някое дете, ако ще се занимава с поезия или музика."

"Животът е дълъг. Но минава много бързо."

"Ние със собствените си ръце построихме стена между себе си и слушателите. Нужно беше да бъдем по-скромни и да не изнасяме по стадионите концерти. Стадион от фанатици ти носи пари, но не носи разбиране на твоята музика."

"Като цяло ти си просто още една тухла в стената"

Прочетете още