Brian May, Roger Taylor и Liam Gallagher ще участват в трибют концертa в памет на Taylor Hawkins на Уембли

Brian May, Roger Taylor и Liam Gallagher ще участват в трибют концертa в памет на Taylor Hawkins на Уембли
17 Юни 2022

Миналата седмица Foo Fighters и семейството на Taylor Hawkins обявиха трибют концерти в памет на покойния барабанист, които ще се състоят на Уембли (3 септември) и в Зала Форум, Ел Ей (27 септември), а сега бяха анонсирани и първите артисти, които ще участват в събитията. Списъкът с изпълнители включва приятели и колеги на музиканта, от които той се е вдъхновявал.

В първия концерт в Лондон ще се изявят Brian May и Roger Taylor, Geddy Lee и Alex Lifeson от Rush, Chrissie Hynde от Pretenders, Liam Gallagher, Josh Homme от Queens of the Stone Age, Supergrass, Mark Ronson, синът на Eddie Van Halen - Wolfgang Van Halen и др. А във втория в Зала Форум - Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, Joan Jett, Gene Simmons от Kiss, Alanis Morissette, Miley Cyrus и др.

Приходите от концертите ще бъдат дарени за благотворителност, като предстои да бъдат уточнени каузите, които ще бъдат подкрепени. Билетите са в продажба от днес, 17 юни.

Hawkins почина на 25 март по време на турнето на бандата в Колумбия като официална причина за кончината му не беше обявена.

Прочетете още