Aвтобиографията на Ronnie James Dio се сдоби с дата на издаване - „Rainbow in the Dark“ излиза на 27 юли

Aвтобиографията на Ronnie James Dio се сдоби с дата на издаване - „Rainbow in the Dark“ излиза на 27 юли
22 Февруари 2021

Дългоочакваната автобиография на една от иконите на рок и метъл музиката и фронтмен на 3 от големите банди в жанра – RAINBOW, BLACK SABBATH и собствената му DIO, Ronnie James Dio, се сдоби с дата на издаване. Книгата „Rainbow In The Dark“ ще се появи официално на пазара на 27 юли чрез издателя Permuted Press.

Преди смъртта си през 2010 г. Dio сам пише текста, правейки равносметка на забележителния си живот, който го отвежда от родния му град в щата New York до най-големите световни сцени, включително мястото, което той смята за символ на успеха на един музикант – Madison Square Garden, където започва и завършва историята.

В разказа вокалистът отдава дължимото на всичко и всички, помогнали му да сбъдне мечтата си – приятелите, дали му шанс да се изяви по партита, барове и клубове, неочакваното му заставане зад микрофона, което променя целия му живот, късметът, който го отвежда до раждането на RAINBOW и продуктивното, но напрегнато сътрудничество с Ritchie Blackmore, случайната среща, която го превръща във втория вокалист на BLACK SABBATH, което води групата до нови успехи, симпатичната история на „дяволския знак“, превърнала го в символ на хеви метъла, сватбата му с Wendy, която стабилизира живота му и огромният риск, който поемат, за да започнат най-успешния проект в кариерата му – собствената му банда DIO. Всичко е разказано откровено и с най-пълни подробности, без да се спестява абсолютно нищо.

Книгата е написана в съавторство с музикалния журналист и дългогодишния приятел на вокалиста Mick Wall, който поема щафетата след смъртта на Ronnie и довършва започнатото. „Rainbow In The Dark“ е откровен, стряскащ, често весел, но и тъжен разказ за всеотдайност и амбиция, изпълнен с вълнуващи истории и спомени за това, което се случва извън сцените – в хотела, в студиото, у дома, и повдига завесата на един наистина забележителен жизнен път. Предварителни поръчки тук.

Прочетете още