Angus Young опроверга слуховете, че в новия албум на AC/DC ще има записи на Malcolm Young

Angus Young опроверга слуховете, че в новия албум на AC/DC ще има записи на Malcolm Young
20 Октомври 2020

Австралийските легенди AC/DC ще представят първия си албум с нова музика от 2014 г. насам на 13 ноември. "Power Up" е 17-ата им студийна творба, а за създаването ѝ групата в състав Angus Young (китара), Brian Johnson (вокал), Cliff Williams (бас китара), Phil Rudd (барабани) и Stevie Young (ритъм китара), отново работи в екип с продуцента Brendan O’Brien, който стои зад "Black Ice" от 2008-а и "Rock Or Burst" от 2014-а година. За да подгреят сцената за албума, AC/DC издадоха пилотния сингъл "Shot In The Dark".

Основната движеща сила на легендарната група, Angus Young в интервю за испанското радио предаване "El Pirata" опроверга слуховете, че в предстоящата творба ще има записи на Malcolm Young, който почина през 2017-а. Уточнявайки, че е взел това решение, тъй като има чувството, че брат му не би одобрил той да се опитва да снажда негови записи, лидерът на бандата сподели, че в досегашните проекти на бандата двамата винаги са композирали заедно и че част от идеите на Malcolm ще бъдат използвани в песните, но не и негови китарни партии.

Припомняме, по-рано Angus каза и че "Power Up" е в памет на Malcolm и смята, че той би бил горд от свършената работа. Ето някои откровения на Young и Brian Johnson:

Прочетете още