"Ахат" записаха ново парче след 20-годишна пауза

19 Септември 2019

След 20-годишна пауза "Ахат" записаха нова песен. Парчето се казва "Те ме чакат" и е първото след последния албум на бандата "Made in USA", който направиха зад Океана. Сингълът вече се върти в ефира, а клипът към песента ще бъде заснет на живо по време на концерта на 27 септември в Зала 1 на НДК. Тогава "Ахат" ще се изявят на една сцена с Милена Славова и "Сигнал" в концерта "Походът на българския рок". По време на събитието "Ахат" ще излезе в новия си състав, след като Денис Ризов и Юри Коцев се оттеглиха преди време. На тяхно място са барабанистът Алекс Лазаров и басистът Младен Несторов-Патето, които свирят и в "Сленг".

"След толкова голяма пауза през пролетта решихме да направим нещо ново. Масовата тенденция е да се създават песни за забавление, но ние не ставаме за тази работа. Решихме да се фокусираме върху проблеми, назрели в държавата през годините, в които не сме правили музика", разказва пианистът на групата Антоний Георгиев-Тонто.

"Те ме чакат" е за разделението, за хората, които пътуват зад граница и живеят далеч от семействата си. Антоан Хадад предложил китарния риф, останалото написал Тонто. Текстът е на Валентин Тодоров "Вал", който е писал и други песни за групата, сред които са "Дървото" и "Александър Македонски".

Прочетете още