20 години от издаването на един от най-големите хитове на Bon Jovi - "It's My Life"

20 години от издаването на един от най-големите хитове на Bon Jovi -
23 Май 2020

Днес емблематичното парче "It's My Life" на американската рок група Bon Jovi навършва две десетилетия от рилийза си. Издадено на 23 май 2000 г. като водещ сингъл от седмия им студиен албум "Crush", парчето е сред най-големите хитове на бандата.

През 1995 г. групата пуска шестия си албум "These Days" и сякаш изчезват от музикалните радари за пет години. Тавата "Crush" става новата глава в историята на Jon Bon Jovi и компания и първият запис след дълго прекъсване, който включва именно песента с гръмко заглавие "Това е моят живот". Освен соловия албум на фронтмена през 1997 г., свежият материал за феновете не е просто нов рунд, а прераждане на групата със съвсем различно настроение и енергия. "It’s My Life" увеличава броя на феновете в пъти и се превръща в химн на почитателите на бандата. Призната за една от най-добрите песни на годината, Bon Jovi получават номинация за Grammy (Best Rock Performance на дует или група) за нея, но призът тогава отива при U2 и тяхната "Beautiful Day".

Песента, написана и продуцирана от Jon Bon Jovi, Richie Sambora и Max Martin, достига върховете на класациите в много държави, сред които Австрия, Белгия, Италия, Холандия, Португалия, Испания и Швейцария, влиза в Топ 10 в няколко други страни и достигна №33 в американския чарт Billboard Hot 100.

Прочетете още