Том Круз потвърди, че през 2018 започват снимките на Top Gun 2

Том Круз потвърди, че през 2018 започват снимките на Top Gun 2
Снимка: Gage Skidmore
26 Май 2017

54-годишният актьор Том Круз потвърди слуховете, че е започната работа по продължението на хитовия филм Top Gun. Това се случва 31 години след премиерата на първата му част, който беше под режисурата на великия Тони Скот.

Новината стана официална, след като Круз неволно я потвърди в интервю, което даде в ефира на австралийско телевизионно предаване.

Слуховете за евентуално продължение на класическия филм се носят в медийното пространство още от 2008 година, когато стана ясно, че холивудските шефове искат да възкресят историята. Тогава източник дори издаде, че сюжетната линия ще разкрива как Пийт Мичъл - Маверик (в ролята Круз) е вече инструктор във военновъздушното училище Top Gun и този път той трябва да се справя с нахакан нов пилот. Който на всичкото отгоре е и жена. Към момента няма информация дали проектът ще включва оригиналния актьорски състав, а именно: Кели Макгилис, Вал Килмър, Антъни Едуардс, Том Скерит и Тим Робинс.

Припомняме, че „Take My Breath Away“ получава Оскар за най-добра оригинална песен и награда Златен глобус в същата категория.

Прочетете още